Sell, Forrest, Sell!

 


Stiati ca 90% din deciziile de angajare sunt luate din interviu? Acest lucru pare rezonabil pana cand veti lua in considerare faptul ca interviul traditional este eficient in proportie de doar 14% atunci cand angajati pentru vanzari.
Este important sa ne dam seama ca oamenii de vanzari sunt diferiti de orice alt rol din cadrul unei organizatii. Prin urmare, daca utilizam aceleasi metodologii de intervievare pe care le aplicam pentru a angaja orice alta pozitie in companie, probabilitatea de “nepotrivire de caracter” este foarte mare. Si, conform datelor, in 84% din cazuri, asa se intampla. Uitandu-ne la aceste cifre, am putea la fel de bine sa dam cu zarurile sau sa folosim o bila magica pentru a decide pe cine sa angajam in vanzari.

Desigur ca in realitate nu folosim niciodata zaruri sau bile magice, dar trebuie sa spunem lucrurilor pe nume, daca nu detinem un instrument precis si predictiv pentru a selectiona Super Sales Heroes, atunci practic cam asta facem, dam cu zarul si speram sa avem o mana norocoasa.
Rezultatul final al acestui proces este ca nu vom putea sti sigur daca oamenii de vanzari pe care ii angajam au abilitatile reale de care avem nevoie pentru a avea performante bune in rolurile pentru care i-am angajat (si exista multe roluri diferite de vanzari). Si amintiti-va datele: in 84% din cazuri nu o vor face.

Oamenii de vanzari sunt diferiți de orice alt rol din cadrul unei organizatii. Prin urmare, daca utilizam aceleasi metodologii de intervievare pe care le aplicam pentru a angaja orice alta pozitie in compania, probabilitatea de “nepotrivire de caracter” este foarte mare.

Vestea buna este ca exista modalitati care sa transforme selectia oamenilor de vanzari intr-un proces predictibil succesului lor. Iar una dintre ele se numeste Objective Management Group (OMG), un instrument specific si destinat exclusiv domeniului de Sales care masoara competentele, abilitatile necesare si care poate determina succesul reusitei oamenilor, echipelor si managerilor de vanzari.
Pentru a afla mai multe despre cum puteti creste echipele voastre de vanzari spre performanta si atingerea indicatorilor, precum si cum sa-i angajati pe cei care pot si vor vinde pentru organizatia voastra, contactati-ne direct.

Alina Ionescu, Business Consultant Consulteam

Consulteam este reprezentant exclusiv al Objective Management Group in Romania.