16-17mai2019

Excel for HR

Excel pentru specialisti in HR – de la imblanzirea cifrelor la prezentarea unor concluzii de impact

Avem nevoie de analiza datelor in absolut toate domeniile HR: in recrutare, avem de calculat early attrition, de urmarit baze de date si bugete; in training trebuie sa legam rezultatele de la evaluarea performantei/potentialului sau macar cererile managerilor in situatii consolidate, usor de urmarit si apoi de cuantificat; in Comp & Ben suntem ingropati in cifre si analize de echitate interna sau si mai frumos, analize fata de piata externa. Totul culmineaza cu bugetare si forecast, unde colectam date din multiple surse si le impachetam in formate logice si usor de urmarit.

Noi chiar credem ca un bun HR este un super-erou, iar una dintre puterile de baza este cea care ne permite jonglarea si usurinta lucrului cu cifrele.

Avem sisteme, avem softuri, dar in majoritatea cazurilor tot in Excel ne jucam.

Cat de usor ne este, cat de bine ne iese – de asta depinde atat lungimea orelor petrecute la tastatura, cat si valoarea pe care o generam.

Cursul isi propune sa usureze lucrul cu Excelul, prin invatarea unor comenzi si formule care va vor fi extrem de utile in ceea ce faceti zilnic. Nu este un curs de Excel standard, este special conceput pentru nevoile din HR si tipul de analize si rapoarte pe care le facem in aceasta meserie. Si, in plus, pentru ca procesul nu se incheie cu salvarea unui fisier mare in excel, ci cu o prezentare concisa si clara, abordam si tehnici de filtrare si prezentare a datelor cu impact si de interes pentru oricine – grafice si tips & tricks in power point.

Prin intermediul acestui workshop, participantii vor:

 •  Invata cum sa isi pregateasca datele in mod cat mai eficient
 • Intelege mecanismele formulelor si functiilor logice si scopul utilizarii lor
 • Aplica operatiuni de formatare conditionata pentru a evidentia datele de interes
 • Intelege mecanismele formulelor matriciale
 • Invata sa foloseasca instrumente de analiza si sumarizare a datelor (tabele pivot)
 • Invata cum sa foloseasca rapoartele de scenarii pentru bugetare si cum poate fi afectat rezultatul de valorile de intrare
 • Invata sa creeze si sa personalizeze rapoartele in functie de nevoile auditoriului
 • Jongla cu tipuri diferite de grafice si vor intelege cand sa foloseasca graficul potrivit
 • Parcurge top 10 tips&tricks pentru transpunerea informatiilor din Excel in prezentari atractive si clare

Recomandat pentru:

 • Manageri, specialisti si generalisti

HR Metode de invatare:

 • Plecam de la nevoile si situatiile concrete ale participantilor
 • Folosim fisiere de lucru concrete pentru fiecare din ariile de HR (payroll, Comp & Ben, recrutare, training, development, bugetare, sondaje, assessment & development centre, etc.)
 • Folosim metode interactive, care includ exercitii individuale si de grup.
 • Prezentam exemple relevante.
 • Materiale tiparite.
Trainer
Alina Costescu

Alina are o experienta de peste 5 ani in consultanta si training in proiecte de planificare strategica, bugetare si raportare, analiza financiara, dezvoltare de echipe si setare de obiective precum si revizuirea si optimizarea proceselor interne ale companiilor. De peste 3 ani Alina a creat si livrat programe de training pe teme de Change Management, Comunicare, Planificare si Bugetare, MS Office.

Investitie / participant
Info

Sediul Cteam: Calea Grivitei 8 - 10, etaj 1, sector 1, Bucuresti

2 zile

Imi face mare placere sa impartasesc parerea mea despre cursurile Cteam. Am participat deja la mai multe cursuri din seria celor dedicate comunitatii de HR si pentru ca mi-au placut, imi propusesem deja sa particip la intreaga serie de cursuri. Pentru ca trebuie sa ma opresc numai la unul, am ales sa ii multumesc Alinei care ne-a indrumat la cursul de Excel. Rabdarea Alinei si capacitatea deosebita de a se face inteleasa sunt intrecute doar de cat de bine stapaneste Excel-ul. Desi subiectul e relativ tehnic si nu cel mai usor de abordat, Alina ne-a facut sa ne simtim increzatoare ca vom pleca de la curs cu cel putin cateva tips & tricks despre cum sa ne facem viata mai usoara cu ajutorul Excel-ului. La cursul acesta, la fel ca la celelalte la care am participat, am apreciat profesionalismul intregii echipe, veselia cu care suntem intampinati de fiecare data si de care ne bucuram pe toata durata cursului si cunostintele dobandite. Important pentru mine este si faptul ca, prin participarea la cursurile Cteam, am castigat accesul la profesionisti foarte buni la care pot apela cu incredere acum cu orice solicitare.

Roxana Spinu, HR Business Partner